Pysähdy! Hyödynnä nettiä ajatuksella

Plop, plop, plop, plop. Uusia palveluita syntyy nettiin jatkuvasti kuin sieniä sateella. Netti jatkaa maailman mullistelua kiihtyvällä vauhdilla. Uusia tapoja viestiä, tehdä töitä, ratkaista ongelmia ja ihan vain viihtyä, olla ja elää.

Jatkuva kehitys voi olla mukavaa, koska maailma paranee. Se voi olla samalla myös rasittavaa, koska maailma muuttuu. Kaiken uuden opettelu vaatii aikaa ja se aika on aina pois jostain muualta. Yrittäjänä tälle ajalle on myös rahallinen arvo. Minkälainen sijoitus nettitoimintojen kehittäminen on? Uusien asioiden kanssa kun tuppaa olemaan aluksi vähän kömpelö. Sujuvuus, ja liiketoiminnallinen tuottavuus harvoin alkaa siitä, kun uusi palvelu otetaan käyttöön.

Jotain netistä haluaisi hyödyntää, onhan maailma kuitenkin täynnä monenlaisia netin menestystarinoita. Mutta mistä aloittaa? Sosiaalisesta mediasta? Hakusanamarkkinoinnista? Pilvipalveluista? Kaikista näistä varmasti löytyisi jotain hyödyllistä. Löytyisikö jostain se hopealuoti, joka ratkaisisi asian kerralla?

Netin palveluiden, mahdollisuuksien ja hienouksien listaaminen harvoin on paras ensimmäinen askel netin hyödyntämisessä. Puhumme hyödyntämisestä, mikä viittaa siihen, että on olemassa jokin tavoite tai tarkoitus, jonka takia nettiä käytetään. Jos tavoite ja suunta ei ole selvä, käy nettitoimintojen suunnittelukin vaikeaksi. Mitä jos aloittaisi siitä, että unohtaa hetkeksi netin kokonaan ja miettii mitä sitä oikeastaan onkaan tekemässä ja miksi? Netti on kuitenkin yleensä vain se väline tavoitteiden saavuttamiseen, ei itse tarkoitus.

Kaikkea ei myöskään tarvitse laittaa kerralla kuntoon. Jos suunnitelma on luotu ja kartta mahdollisuuksista olemassa, voi sieltä poimia aina milloinkin tärkeimmän seuraavan askeleen, ja rakentaa nettitoimintoja pala kerrallaan. Tuloksia voidaan sitten arvioida ja mitata ja suunnitelmia parantaa tarpeen mukaan.

Seuraavissa postauksissa tulemme käymään läpi näkökulmia netin hyödyntämiseen liiketoiminnan eri osa-alueilla. Tulemme puhumaan myös toimintojen ja tulosten mittaamisesta, sillä automaattisen mittaamisen mahdollisuus on yksi keskeisimmistä nettitoimintojen ominaisuuksista. Valmiita helppoja ratkaisuja ei ole odotettavissa, mutta käymme läpi malleja ja menetelmiä, joiden avulla voi ymmärtää paremmin nettiä, sen kehitystä ja sen mahdollisuuksia. Työkaluja suunnistamiseen netin ihmemaassa ja keinoja parempien päätösten tekemiseen.

Kommentit

Ei kommentteja

Uusi kommentti

vaadittu

vaadittu (ei julkaista)

valinnainen